Kanał RSS
Paź 10

Pażdziernikowe słoty

Opublikowano poniedziałek, 10 Październik 2016 w kategorii: Gotowanie

ciasto czekoladoweNo to zrobiło się już chłodno i nie mam ochoty wychodzić na dwór żeby się poruszać;( Wracam więc do siłowni na mojego ulubionego power pumpa. Ostatnio zamiast się ruszać, to robiliśmy co raz to nowe ciasta no i już widzę na wadze, że najwyższa pora zacząć coś ze sobą robić – bo w takim tempie to do zimy będę musiała zmieniać całą garderobę… w każdym razie – znaleźliśmy świetny przepis na ciasto czekoladowe – gdzie zamiast mąki – używamy fasoli czerwonej. Uwierzycie – że nie czuć różnicy w smaku? Fasola z puszki jest dobrze wypłukana i jak ją się zblenduje – to wychodzi taka mączna papka, która świetnie zastępuje mąkę pszenną… Dopóki sama nie upiekłam tego ciasta – nie wierzyłam, że będzie zjadliwe – a co dopiero dobre w smaku! Ale okazało się strzałem w dziesiątkę – no i nie jest tak bardzo kaloryczne – więc akceptowalne! no- ja lęcę na siłkę, a Wam polecam ciasto czekoladowe na bazie fasoli czerwonej;)